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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  05/05/2023
Data da última atualização:  14/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CAMPOS, J. da S.; VITAL JÚNIOR, A. C.; BONIEK, D.; SILVA, D. L. da; LANA, U. G. de P.; FERNANDES, J. V.; STOIANOFF, M. A. de R.; ANDRADE, V. S.
Afiliação:  JÉSSICA DA SILVA CAMPOS, Universidade Federal Do Rio Grande Do Norte; ANTONIO CARLOS VITAL JÚNIOR, Universidade Federal Do Rio Grande Do Norte; DOUGLAS BONIEK, Universidade Federal de Minas Gerais; DANIELLE LETICIA DA SILVA, Universidade Federal de Minas Gerais; UBIRACI GOMES DE PAULA LANA, CNPMS; JOSÉ VERÍSSIMO FERNANDES, Universidade Federal Do Rio Grande Do Norte; MARIA APARECIDA DE RESENDE STOIANOFF, Universidade Federal de Minas Gerais; VÂNIA SOUSA ANDRADE, Universidade Federal Do Rio Grande Do Norte.
Título:  Identification and evaluation of thermotolerance of yeasts from milk in natura exposed to high temperature and slow and fast pasteurization.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Microbiology, v. 54, p. 1075-1082, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s42770-023-00975-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Milk is considered one of the basic raw materials of animal origin; it must present hygienic quality and physical?chemical properties suitable for processing and human consumption. Thus, the ingestion of milk in natura when not properly treated can be characterized as an opportunistic route of transmission of possible microbial pathogens, which can offer risks to public health. The present study aimed the yeast identification, to analyze the thermo-resistance of yeasts isolated from fresh milk, and to trace the susceptibility profile of the isolates to antifungal agents. For this, 23 samples of fresh milk type B, collected by manual or mechanical milking, were stored in collective refrigeration tanks of farms located in the Metropolitan Region of Natal and nearby, State of Rio Grande do Norte (RN), Brazil. Twenty samples of fresh milk commercially traded in the city of Ceará-Mirim RN were also analyzed. The yeasts were quantified by count of colony-forming units (CFU). All isolated species were treated by slow pasteurization (62?64 °C for 30 min) and fast (72?75 °C for 20 s), as well as by boiling (100 °C). Fifty yeast strains were obtained, and the species were identified as Candida tropicalis (28%), Candida parapsilosis (14%), Candida albicans (12%), Candida glabrata (10%), Candida krusei (10%), Kluyveromyces marxianus (10%), Candida guilliermondii (8%), Candida rugosa (2%), Candida orthopsilosis (2%), Pichia manshurica (2%), and Kodamaea ohmeri (2%). Five isolates showed ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Leite; Pasteurização.
Thesaurus Nal:  Boiling; Candida; Milk; Pasteurization; Yeasts.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS30086 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  01/12/2010
Data da última atualização:  01/12/2010
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  COHEN, K. de O.; AMORIM, E. P.; PAES, N. S.; SOUSA, H. N. E; BAIOCCHI, M. DO V.; GUIMARAES, T. G.; SILVA, S. DE O. E; KISHI, S. M.
Afiliação:  KELLY DE OLIVEIRA COHEN, CPAC; EDSON PERITO AMORIM, CNPMF; NORMA SANTOS PAES, CENARGEN; HERIKA NUNES E SOUSA, UNB; MARIANA DO VALLE BAIOCCHI, USP; TADEU GRACIOLLI GUIMARAES, CPAC; SEBASTIÃO DE OLIVEIRA E SILVA, CNPMF; SAYURI MENDES KISHI, CPAC.
Título:  Compostos funcionais em banana cultivadas em diferentes localidades.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GASTRONOMIA, 3.; SIMPÓSIO REGIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA, 1., 2010, Brasília, DF. Alimentos: da alquimia à ciência: anais. Brasília, DF: UNB: CET; SBCTA, 2010. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  No Brasil, a bananeira é cultivada em praticamente todos os Estados, indo desde a faixa litorânea até os planaltos do interior, embora o seu plantio sofra restrições, em virtude de fatores climáticos, como temperatura e precipitação (Perez, 2002; Silva et al., 2006). De acordo com Silva et al. (2006), informações sobre cultivares em diferentes regiões são de grande importância para o desenvolvimento da cultura. Sabe-se que fatores climáticos, e diferentes tipos de solo, dentre outros, podem afetar os compostos nutricionais e funcionais das frutas.
Palavras-Chave:  Carotenóides; Compostos fenólicos.
Thesagro:  Banana; Vitamina C.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC32204 - 1UPCPL - CDCD354CD354
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